Zombijana - Revolucija, dok mirišem baš lijepoUstanova kulture „Parobrod“ ugostila je krajem maja umetnicu, ilustratorku i feministkinju Andrijanu Vešović, poznatiju pod imenom Zombijana, koja je u okviru izložbe „Revolucija, dok mirišem baš lijepo“ organizovala i prodaju radova licitacijom, a sav prikupljeni novac doniran je Autonomnom ženskom centru.

Na izložbi je predstavljeno 70 Zombijaninih radova, koji su za temu imali „ženu – od šnale pa do ženskih prava“. U veseloj atmosferi, uz brojne posetiteljke i posetitelje, licitaciju je vodila novinarka Iva Parađanin.

„Donirani novac će biti korišćen za potrebe žena koje se obraćaju AŽC-u, za hranu, higijenu, troškove lečenja i druge troškove koje žene ne mogu izmiriti same kada se nađu u situaciji nasilja i drugih problema“, rekla je ispred AŽC-a Anja Zečević na otvaranju izložbe. „Ove vrste donacija i saradnje sa drugim organizacijama, kompanijama i javnim ličnostima su nam važne kako bismo mogle da izađemo u susret potrebama žena koje nam se obraćaju. Andrijana je važna saveznica u feminističkom pokretu i njen rad i zalaganje pokazuju koliko je važna ženska solidarnost“, dodala je Anja.

Licitacijom radova prikupljeno je ukupno 287.125 dinara.

Autonomni ženski centar se zahvaljuje Zombijani, kao i svima koji su učestvovali u licitaciji, na podršci i poverenju u naš rad.

Zombijana - Revolucija, dok mirišem baš lijepo
Zombijana - Revolucija, dok mirišem baš lijepo