Autonomni ženski centar se zahvaljuje kompaniji AVON i Programu Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji na doprinosu vidljivosti broja SOS telefona za žene sa iskustvom nasilja na naslovnim stranama dnevnih listova i u okviru kampanje #TičeMeSe.

0800 100 007Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama kompanija AVON, u okviru akcije Reci NE nasilju nad ženama, pozvala je medije da tog dana na svojim naslovnim stranama objave broj SOS telefona AŽC, čemu su se odazvala četiri dnevna lista.

Istovremeno, UNDP u Srbiji pokrenuo je kampanju #TičeMeSe koja je usmerena ka povećanju svesti javnosti o nasilju nad ženama u porodičnom kontekstu. Poseban fokus kampanje je na ulozi građanki i građana kao posmatrača, komšija, da ne ignorišu i prijave sumnju na nasilje, odnosno da pokažu razumevanje i pomognu ženama i devojčicama koje su izložene nasilju. U okviru kampanje izrađeni su video i poster gde je vidljiv broj SOS telefona.

Autonomni ženski centar se zahvaljuje i svim udruženjima i građankama i građanima koji su prepoznali važnost anonimnog, besplatnog i nezavisnog SOS telefona za žene sa iskustvom nasilja i promovisali ovaj broj na društvenim mrežama.