sreda, januar 29, 2020

seminar sindikatiNa poziv Međunarodne federacije radnika za građevinarstvo i preradu drveta, Bobana Macanović iz Autonomnog ženskog centra učestvovala je 5. aprila na regionalnom seminaru „Izgradnja moći žena i mladih: kampanja za veće učešće u sindikatima“, gde je predstavila dosadašnja iskustva organizacije u pripremi i realizaciji kampanja.

Učesnici su imali prilike da se informišu o načinu organizovanja, ciljevima i aktivnostima AŽC-a u okviru kampanja, te da razmotre mogućnosti za primenu sličnih instrumenata za vođenje kampanja u svom sindikalnom radu sa ženama i mladima, koji su posebno suočeni sa lošim uslovima rada i povredama radnih prava.

Budući da je posebnu pažnju učesnika privukla kampanja „Potpisujem“, najavljena je njena adaptacija u Koreji, u okviru kampanje za podizanje svesti javnosti o pravima radnika.

Uz domaće sindikalne organizacije, na seminaru su učestvovali predstavnici/ce sindikata iz Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Gruzije, Hrvatske, Italije, Kazahstana, Kirgistana, Makedonije, Moldavije, Nemačke, Rumunije, Slovenije, Švedske, Švajcarske, Ukrajine, Tadžikistana i Turske.