Na šestoj godišnjoj konferenciji Viktimološkog društva Srbije, Autonomnom ženskom centru je dodeljena Nagrada za doprinos unapređenju prava žrtava.

Za nas izuzetno značajna nagrada, zato što dolazi od organizacije, sa kojom se zajedno vec dugi niz godina, borimo za bolji zakonodavni okvir, poboljsanje prakse u postupanju državnih institucija i unapređenju prava žrtava u oblasti nasilja prema ženama.

Nagradu smo dobile zajedno sa Rodoljubom Šabićem, Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Zahvaljujemo se Viktimološkom društvu Srbije na nagradi i što veruje u naš rad.

Deo iz odluke o dodeli:

„Zbog svog aktivizma, entuzijazma i istrajnosti u pružanju podrške ženama žrtvama muškog nasilja i zalaganja i zagovaranja za poboljšanje njihovog pravnog i ukupnog položaja, koje traje već više of 20 godina, Upravi odbor je odlučio da dodeli Autonomnom ženskom centru Nagradu za doprinos unapređenju prava žrtava. Time želimo da odamo priznanje za dosadašnji rad ove organizacije i svih žena koje su, i danas i svih prethodnih godina, bile uključene u rad AŽC. Nadamo se da će ova nagrada biti makar mali dodatni podsticaj da istraju u svojoj misiji, važnoj za dalji razvoj građanskog društva.“