InstruktazaAutonomni ženski centar organizuje novi ciklus obuke (instruktaže) za volonterke na SOS telefonu, koji je licencirana usluga podrške za žene sa iskustvom nasilja u partnerskom odnosu i nasilja u porodici.

Ukoliko ste zainteresovane da se volonterski angažujete u radu AŽC SOS telefona, molimo vas da pošaljete svoju biografiju (CV) na e-adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., najkasnije do 8. marta 2023. godine.

Obuku u vidu interaktivnog rada organizujemo za 20 kandidatkinja. To znači da će sve zainteresovane proći selekciju koja podrazumeva pregled prispele dokumentacije, a određeni broj njih i individualni razgovor sa „komisijom“ koju formira AŽC – pre nego što se donese finalna odluka o izboru kandidatkinja za obuku.

Instruktaža za rad na SOS telefonu se realizuje vikendom (subotom i nedeljom), tačnije 6 vikenda, svaki dan traje 6 radnih sati (plus dve pauze za kafu i pauza za ručak). Dakle, program obuke ukupno traje 12 dana, odnosno ukupno 72 radna sata. Da biste uspešno završile instruktažu, potrebno je da budete prisutne na 85% predavanja/radionica (što otprilike znači mogućnost da se izostane dva dana).

Obuka je akreditovana kod Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, te za sve kojima je to relevantno nosi bodove za licencu.

Nakon teorijske obuke sve kandidatkinje prolaze praktičnu obuku. To podrazumeva prisustvo dežurstvima sa AŽC SOS konsultantkinjom (4-6 dežurstava), a zatim vođenje razgovora sa ženama uz podršku SOS konsultatkinje (6 dežurstava), dok ne budete spremne za samostalno vođenje razgovora.

Za AŽC je posebno važno da se za obuku odlučite samo ako imate vremena da nastavite da volontirate na SOS telefonu u smeni od 15 do 20 časovaradnim danima, po dinamici koja vama odgovara.

Verujemo da će obuka početi u martu ili aprilu, a detaljni program obuke biće dostavljen svim kandidatkinjama koje prođu selektivne razgovore.

U slučaju da imate dodatna pitanja, budite slobodne da nas kontaktirate na gore naznačenu e-adresu.

Kratke informacije o usluzi SOS telefon dostupne su na sledećem linku:
https://www.womenngo.org.rs/konsultacije-za-zene/sos-telefon