petak, jul 28, 2017
Autonomni ženski centar u medijima

pescanik ubistvo csr sPovodom ubistva u Centru za socijalni rad, o nasilju nad ženama govore Nataša Jović, pomoćnica generalnog sekretara Zaštitnika građana, i Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra. Razgovor vodila Svetlana Lukić.

Opširnije...

n1 zakon u praksi s„Ako novi Zakon propisuje grupu za koordinaciju koja se sastaje na 15 dana i tu grupu čine tužilaštvo, Centar za socijalni rad i policija - onda je jasno ko je odgovoran - tužilaštvo, Centar za socijalni rad i policija.“, izjavila je Bobana Macanović iz AŽCa za televizuju N1 povodom nedavnog femicida koji se desio u centru za socijalni rad na Novom Beogradu.

Opširnije...

danas verovati institucijama s„Mreža i AŽC najpre postavljaju pitanje - ko je doneo odluku da se otac viđa sa decom, makar i u kontrolisanim uslovima, ukoliko je bio na odsluženju zatvorske kazne zbog nasilja nad detetom. Da li je pravo oca na viđanje dece jače od prava deteta da živi bezbedno i bez nasilja?“, deo je teksta novinarke M.M. Stevanović povodom ubistva žene u centru za socijalni rad na Novom Beogradu.

Opširnije...

bazar udvaranje s„Udvara vam se kolega, neko vas prati i čeka ispred zgrade, napadno ponašanje muškarca u autobusu vam je upropastilo dan? Ovakvi događaji od sada su kažnjivi“, uvodne su rečenice teksta „Kada udvaranje postane proganjanje“ novinara Bazara, Nikole Todorića, koji je razgovarao sa predstavnicama AŽCa, Vanjom Macanović i Tanjom Ignjatović.

Opširnije...

pescanik konacno s„Da li udvaranje predstavlja ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica? Ukoliko je odgovor potvrdan, onda uopšte ni ne govorimo o udvaranju i ne vidim zašto bismo imali problem s tim da neko kome je cilj da drugu osobu ponizi, uvredi ili je dovede u stanje straha za to i odgovora“, navodi se u tekstu autorke Sanje Pavlović za portal Peščanik.

Opširnije...

vreme vanja macanovic s„Kada odrasla osoba devojčici od devet, deset godina, pošalje poruku 'sviđaju mi se tvoje sike', majke su to prijavljivale, ali nije moglo biti procesuirano, jer nismo imali krivično delo seksualnog uznemiravanja“, rekla je Vanja Macanović u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Opširnije...

n1 vanja macanovic sVanja Macanović iz Autonomnog ženskog centra rekla je gostujući na N1 da su te novine veoma važne jer do sada, neke stvari nisu mogle biti sankcionisane.

Opširnije...

n1 vedrana lacmanovic s„Lacmanović navodi da se dugoročno može videti da se dešavaju promene u ovoj oblasti jer recimo, pre 20 godina, nije postojalo delo nasilja u porodici. Sada treba naterati sistem da radi, da institucije sistema međusobno sarađuju i to policija i socijalne službe.“

Opširnije...

rts aleksandra nestorov s„Međunarodni dan SOS telefona Srbija dočekuje bez nacionalnog SOS telefona za podršku ženama koje su žrtve nasilja. Na to ukazuje koalicija 26 SOS telefona okupljena u Mrežu Žene protiv nasilja.

Opširnije...

lice ulice sZa novi broj magazina Liceulice, posvećen temi femicida i nasilja prema ženama, predstavnice Autonomnog ženskog centra pisale su autorske tekstove.

Opširnije...

2016. godina

Medijski izvestaj za 2016 godinu